Καλωσορίζει το Νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, καλωσορίζει τον διορισμό του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κ. Βασίλη Δημητριάδη, που ανακοινώθηκε σήμερα στις 24 Ιουνίου 2020, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις θερμές του ευχές για κάθε επιτυχία στον κ. Δημητριάδη και την ετοιμότητα και ένθερμη πρόθεσή του για πλήρη συνεργασία, με σκοπό την περαιτέρω πρόοδο της Κυπριακής Ναυτιλίας, στοχεύοντας για ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερο τώρα από ποτέ, που η Ναυτιλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας και να διατηρήσει τη βιωσιμότητα της, αναμένεται να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εικόνα της Κύπρου ως ένα από τα σημαντικότερα Διεθνή Ναυτιλιακά Κέντρα.

Συγκεκριμένα κρίνεται απαραίτητο να συμπληρωθεί άμεσα η συνεχιζόμενη προσπάθεια κατάλληλης στελέχωσής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, καθώς επίσης, και της εφαρμογής ολοκληρωμένης “Εθνικής Στρατηγικής για τη Ναυτιλία”, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του 11ου παγκοσμίως, και 3ου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νηολογίου.

Το Επιμελητήριο, εκφράζει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αγαστή και πολυσχιδή συνεργασία του με την απερχόμενο Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Νατάσα Πηλείδου και για το μέχρι τώρα αξιέπαινο έργο της στον τομέα της Ναυτιλίας και της εύχεται καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.