Αυξάνεται η υποστήριξη για προτεραιότητα Ναυτικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Covid-19

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, σημείωσε με ικανοποίηση την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι επικεφαλής πέντε οργάνων του ΟΗΕ, στις 25 Μαρτίου 2021, με την οποία καλούν από τις Κυβερνήσεις, να δοθεί προτεραιότητα στους Ναυτικούς στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, επισημαίνοντας ότι η ασφαλής μετακίνηση τους είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του παγκόσμιου εμπορίου από το οποίο εξαρτάται και η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ναυτιλιακή Βιομηχανία κράτησε ανοιχτές τις αλυσίδες εφοδιασμού και το θαλάσσιο εμπόριο σε κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τόσο οι Ναυτικοί όσο και το ναυτιλιακό προσωπικό στη ξηρά, έπαιξαν βασικό ρόλο στην αδιάκοπη μεταφορά εμπορευμάτων στις χώρες, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, είναι οι “ουσιώδης εργαζόμενοι” οι οποίοι θα μεταφέρουν μεταξύ άλλων εμπορευμάτων, ποσότητες από τα εμβόλια ή τους εξειδικευμένους θαλάμους για τη συντήρηση των εμβολίων, πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, δίνοντας τους προτεραιότητα στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού της Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσουν τη σημαντική εργασία τους.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, κάνει έκκληση στην Κυπριακή Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με τον εμβολιασμό ναυτικών κατοίκων Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των δοκίμων, εργαζόμενους ναυτιλιακών εταιρειών με βάση την Κύπρο, ιδιαίτερα επιθεωρητές πλοίων που υποχρεούνται να ταξιδεύουν στα πλοία, και σε ουσιώδες προσωπικό στο λιμάνι της Λεμεσού, προκειμένου η Κυπριακή Ναυτιλία να συνεχίσει την ουσιαστική συμβολή της στην Οικονομία και Κοινωνία της Κύπρου.